Tervetuloa Asianajajaoikeuden killan 31. kokoontumiseen 20.6.2022

Prosessien ulkopuolinen rahoitus

Tilaisuus pidetään maanantaina 20.6.2022 klo 18.00 alkaen Helsingissä, Hotelli Scandic Parkin Imagine-kokoustilassa osoitteessa Mannerheimintie 46 (sisäänkäynti Dunckerinkadun puolelta).

Prosessin ulkopuolisessa rahoituksessa on kyse järjestelystä, jossa asianajajan päämiehen prosessikustannukset, ja mahdollisesti myös tämän maksettavaksi tuomittavat vastapuolen oikeudenkäyntikulut maksaa ulkopuolinen, ammattimainen rahoittaja (ns. third party funder). Vastineeksi tappioriskistä rahoittaja saa osuuden jutun mahdollisesta voitosta.

Ulkopuolisen rahoittajan mukaan tuloon liittyy erinäisiä prosessuaalisia ja asianajajaoikeudellisia näkökohtia, jotka ovat tällä kertaa kokonaan englanniksi pidettävän tilaisuutemme aihepiirinä. Olemme onnistuneet saamaan tilaisuuden puhujavieraiksi prosessien ulkopuolisen rahoituksen johtavaa asiantuntemusta Lontoosta ja Tukholmasta:

Peter Knight on Clarendon Associatesin Litigation Funding Facilitator ja Bird & Bird LLP:n Of Counsel. Ennen tätä hän työskenteli Englannissa Bird & Bird LLP:n osakkaana ja sen kansainvälisen riidanratkaisuryhmän vetäjänä.

Thony Lindström Härdin on Litigium Capital Investment AB:n toimitusjohtaja. Ennen tätä hän on työskennellyt Ruotsin johtavissa asianajotoimistoissa, kuten Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB:ssa sekä lakiasiainjohtajana.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki asianajajaoikeudesta kiinnostuneet asianajajat ja asianajotoimistoissa työskentelevät juristit sekä oikeustieteen, tuomioistuinlaitoksen ja valtionhallinnon edustajat. Asianajajia pyydetään välittämään tieto kokouksesta toimistossaan työskenteleville juristeille.

Ennen tätä kokoontumista samassa paikassa pidetään Keskuskauppakamarin välimieslautakunnan (FAI) Välimieskoulun alumnitilaisuus, jossa on mahdollisuus kuulla ajankohtaisia kuulumisia sekä kokemuksia 1.1.2020 voimaan tulleesta FAI:n välimiesmenettelysääntöjen uudistamisesta. Kyseiseen tilaisuuteen ovat tervetulleita myös kaikki Killan tilaisuuteen osallistuvat.

Voit ilmoittautua kumpaankin tilaisuuteen maanantaihin 13.6.2022 mennessä seuraavan linkin kautta:
https://ssl.eventilla.com/event/K65D8

Kokoustilan aulassa on drinkki- ja kahvibaari ja pientä purtavaa ennen tilaisuuden alkua ja tilaisuuden puolivälin paikkeilla pidettävän tauon aikana (osallistujille maksuton).

Petri Taivalkoski
varakiltavanhin